Συλλογές
Τίτλος Επίδραση των παραγόντων της εξελικτικής ψυχολογίας στην υγιεινή διατροφική κατανάλωση
Εναλλακτικός τίτλος The impact of evolutionary psychology factors in healthy eating consumption
Δημιουργός Μαχαίρας, Παναγιώτης
Συντελεστής Δημητριάδης, Σέργιος
Ρεπούσης, Παναγιώτης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Μπάλτας, Γεώργιος
Τύπος Text
Φυσική περιγραφή 57σ.
Γλώσσα el
Αναγνωριστικό http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=11177
Περίληψη The following thesis investigates the application of evolutionary psychology theories in consumer behaviour. More specifically, it studies the effect of certain factors of evolutionary psychology on healthy eating consumption in the Greek adult population. The factors of evolutionary psychology, which are analyzed in this thesis is food neophobia, food disgust sensitivity, food pleasure orientation, social norms espousal and socioeconomic status during developmental stages.
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αφορά την εφαρμογή θεωριών της επιστήμης της εξελικτικής ψυχολογίας στην συμπεριφορά καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται η επίδραση ορισμένων παραγόντων της εξελικτικής ψυχολογίας στην υγιεινή διατροφική κατανάλωση του ελληνικού ενήλικου πληθυσμού. Οι παράγοντες της εξελικτικής ψυχολογίας, που αναλύονται στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία είναι η διατροφική νεοφοβία, η ευαισθησία στην διατροφική αηδία, ο προσανατολισμός στην διατροφική απόλαυση, η υιοθέτηση κοινωνικών κανόνων και η κοινωνικοοικονομική θέση κατά την αναπτυξιακή ηλικία.
Λέξη κλειδί Συμπεριφορά καταναλωτή
Εξελικτική ψυχολογία
Υγιεινή διατροφική κατανάλωση
Consumer behaviour
Evolutionary psychology
Healthy eating consumption
Διαθέσιμο από 2024-03-25 21:36:54
Ημερομηνία έκδοσης 22-03-2024
Ημερομηνία κατάθεσης 2024-03-25 21:36:54
Δικαιώματα χρήσης Free access
Άδεια χρήσης https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/