ΠΥΞΙΔΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο
και Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Συλλογές :

Τίτλος :Επιχειρηματικό σχέδιο για την ίδρυση boutique hotel 4* στη Μύκονο
Εναλλακτικός τίτλος :Business plan for the development of a 4* boutique hotel in Mykonos
Δημιουργός :Μπουγονικολού, Μαριάνα
Συντελεστής :Σαλαβού, Ελένη (Επιβλέπων καθηγητής)
Μανωλόπουλος, Δημήτριος (Εξεταστής)
Παπαλεξανδρής, Αλέξανδρος (Εξεταστής)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Degree granting institution)
Τύπος :Text
Φυσική περιγραφή :75σ.
Γλώσσα :el
Αναγνωριστικό :http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=10097
Περίληψη :Το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο εξετάζει σε βάθος πενταετίας την ανάπτυξη και λειτουργία ενός boutique ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων στη Μύκονο υπό την επωνυμία The Nest: Mykonos, το οποίο θα προσφέρει μία γκάμα υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στο επιφανές αγοραστικό κοινό των επισκεπτών του νησιού. Το μοντέλο PEST αναλύει το εξωτερικό περιβάλλον, αποκαλύπτοντας σημαντικές ευκαιρίες που προκύπτουν από το Οικονομικό, Κοινωνικό και Τεχνολογικό περιβάλλον, ενώ αναγνωρίζει ως απειλή την αστάθεια και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών στο Πολιτικό περιβάλλον. Η ανάλυση του μικροπεριβάλλοντος μέσω της ανάλυσης PORTER αναγνωρίζει τη χαμηλή διαπραγματευτική δύναμη των πελατών και την περιορισμένη διαθεσιμότητα υποκατάστατων προορισμών υψηλής ποιότητας ως ευκαιρίες. Ακολουθεί το όραμα της επιχείρησης, το οποίο αποτελεί πυξίδα για τη μοναδική αίσθηση του «ανήκειν» που θέλουμε να βιώνει ο κάθε πελάτης μας, ενώ διατυπώνεται και η αποστολή καθώς και το αξιακό σύστημα που διέπει τον οργανισμό. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι υποθέσεις που πραγματοποιούμε για την θέσπιση των ποσοτικών στόχων σε βάθος πενταετίας για κάθε επιμέρους επιχειρηματική μονάδα, καθώς και οι στρατηγικές τριών επιπέδων με τις οποίες αυτοί θα επιτευχθούν. Στο Σχέδιο Mάρκετινγκ, αποτυπώνονται οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση του ιδανικού πελατολογίου μέσα από την αξιοποίηση των 4Ps του μείγματος μάρκετινγκ. Πραγματοποιείται ανάλυση κινδύνων για να προσδιοριστούν οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της και προτείνονται τρόποι αντιμετώπισής τους. Τέλος, το επιχειρηματικό σχέδιο ολοκληρώνεται με τη χρηματοοικονομική ανάλυση που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων καταστάσεων εσόδων, ισολογισμών και ταμειακών ροών. Παρουσιάζονται οι αρχικές δαπάνες ίδρυσης και εγκατάστασης και το μίγμα χρηματοδότησης αυτών που αποτελείται από Ίδια Συμμετοχή, Επιδότηση και μακροπρόθεσμο 10ετές τραπεζικό δάνειο. Τέλος αξιολογείται με βάση τη μέθοδο της Κ.Π.Α. η αξία της επένδυσης ως προς το «σήμερα» και αποδεικνύεται πως το εγχείρημα είναι βιώσιμο και μπορεί να αποφέρει σημαντικό κέρδος.
The proposed business plan examines the development and operation of a four-star boutique hotel in Mykonos over a five-year period under the name The Nest: Mykonos, which will offer a range of high quality services to the island's prominent clientele. The PEST model analyses the external environment, revealing significant opportunities arising from the Economic, Social and Technological environment, while identifying the threat posed by the instability and complexity of processes in the Political environment. The micro-environment analysis through PORTER analysis identifies low customer bargaining power and limited availability of high quality substitute destinations as opportunities. This is followed by the vision of the company, which is a compass for the unique sense of belonging we want each customer to experience, and the mission and value system that governs the organization is formulated. We present in detail the assumptions we make in setting quantitative goals over a five-year period for each individual business unit, as well as the three-level strategies by which they will be achieved. In the Marketing Plan, the techniques that will be used to attract the ideal customer base through the utilization of the 4Ps of the marketing mix are depicted. A risk analysis is carried out to identify the key risks that the business may face during its operation and ways to address them are proposed. Finally, the business plan concludes with a financial analysis that demonstrates the viability of the business, including projected income, balance sheet and cash flow statements. The initial start-up and establishment costs and the mix of financing for these consisting of Equity, Subsidy and a 10-year long-term bank loan are presented. Finally, the value of the investment is assessed using the NPV method in relation to 'today' and it is shown that the project is viable and can generate a significant profit.
Λέξη κλειδί :Επιχειρηματικό σχέδιο
Μπουτίκ ξενοδοχείο
Ανάλυση Pest
Business plan
Boutique hotel
Pest analysis
Διαθέσιμο από :2023-02-21 15:58:13
Ημερομηνία έκδοσης :16-02-2023
Ημερομηνία κατάθεσης :2023-02-21 15:58:13
Δικαιώματα χρήσης :Free access
Άδεια χρήσης :

Αρχείο: Bougonikolou_2023.pdf

Τύπος: application/pdf