ΠΥΞΙΔΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο
και Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Συλλογές :

Τίτλος :Η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη συμπεριφορά του καταναλωτή στον κλάδο των βιολογικών τροφίμων
Εναλλακτικός τίτλος :The influence of social media on the consumer behavior in the organic food industry
Δημιουργός :Κατσιουλέρη, Αθανασία
Συντελεστής :Κωνσταντίνος, Ήντουνας (Επιβλέπων καθηγητής)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Degree granting institution)
Τύπος :Text
Φυσική περιγραφή :100σ.
Γλώσσα :el
Αναγνωριστικό :http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=8485
Περίληψη :Η παρούσα εργασία μελετά και διερευνά τον βαθμό που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή σε σχέση με την αγοραστική προτίμηση στα βιολογικά τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα έχει ως στόχο να διερευνήσει εάν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν διάφορα προϊόντα, εάν επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως προς τις αγοραστικές τους προτιμήσεις, εάν συναντούν διαφημίσεις βιολογικών τροφίμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν εμπιστεύονται τα βιολογικά τρόφιμα που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν έχουν προβεί στην αγορά βιολογικών τροφίμων επηρεαζόμενοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τέλος ποιοι ήταν οι παράγοντες που τους ώθησαν στην αγορά τους. Η συλλογή στοιχείων αυτής της έρευνας πραγματοποιήθηκε μέσω της ποσοτικής μεθόδου και είναι βασισμένη σε δειγματοληπτική έρευνα με τυποποιημένο ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο προωθήθηκε μέσω διαδικτύου σε άτομα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος. Συλλέχθηκαν σε διάστημα 3 εβδομάδων 205 ολοκληρωμένα και έγκυρα ερωτηματολόγια. Η μέθοδος δειγματοληψίας που επιλέχθηκε ήταν το δείγμα ευκολίας. Επιπλέον, η εργασία αυτή αποτελείται από πέντε Κεφάλαια, τα οποία έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα να τα παρακολουθήσει. Το πρώτο Κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στο αντικείμενο της ερευνητικής μελέτης παρουσιάζει την συνεισφορά της, τους στόχους τους οποίους θέλει να αναζητήσει και τέλος αναφέρει εν συντομία τα Κεφάλαια που θα ακολουθήσουν. Το δεύτερο Κεφάλαιο αναφέρεται στη θεωρητική επισκόπηση της παρούσας έρευνας. Το τρίτο Κεφάλαιο ασχολείται με τα στάδια και τη μέθοδο που ακολουθήθηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί η ποσοτική έρευνα. Το τέταρτο κεφάλαιο αναλύει όλες τις στατιστικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να επεξεργαστούν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα ερωτηματολόγια και ταυτόχρονα παρουσιάζει τα ευρήματα αυτής της διαδικασίας. Και τέλος, το πέμπτο κεφάλαιο συνοψίζει όλα τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της έρευνας. Επίσης, γίνεται αναφορά στη συνεισφορά των πορισμάτων, αλλά και προτάσεις για μελλοντική έρευνα.
This paper studies and investigates how social media can influence consumer behavior in relation to purchasing preference for organic food. More specifically, it aims to investigate whether consumers use social media to search for different products, whether they are influenced by social media in terms of their shopping preferences, whether they encounter organic food ads on social media, whether they trust organic food advertised on social media, if they have bought organic food influenced by social media and finally what were the factors that pushed them to their purchase. The data collection of this survey was carried out through the quantitative method and is based on a sample survey with a standard questionnaire. The questionnaire was promoted via the internet to people from different regions of Greece. 205 complete and valid questionnaires were collected over a period of 3 weeks. The sampling method chosen was the convenience sample. In addition, this work consists of five Chapters, which are structured in such a way that the reader can easily watch them. The first Chapter introduces the reader to the object of the research study, presents its contribution, the goals it wants to pursue and finally mentions briefly the Chapters that will follow. The second Chapter refers to the theoretical overview of the present research. The third Chapter deals with the steps and the method followed in order to implement the quantitative research. The fourth chapter analyzes all the statistical methods used to process the data collected from the questionnaires and at the same time presents the findings of this process. And finally, the fifth chapter summarizes all the findings and conclusions of the research. Reference is also made to the contribution of the findings, as well as suggestions for future research.
Λέξη κλειδί :Βιολογικά τρόφιμα
Συμπεριφορά καταναλωτή
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Organic food
Consumer behavior
Social media
Διαθέσιμο από :2021-03-25 23:52:35
Ημερομηνία έκδοσης :2021
Ημερομηνία κατάθεσης :2021-03-25 23:52:35
Δικαιώματα χρήσης :Free access
Άδεια χρήσης :

Αρχείο: Katsiouleri_2021.pdf

Τύπος: application/pdf