PYXIDA Institutional Repository
and Digital Library
 Home
Collections :

Title :Eικόνας της μάρκας Ancho Mexican Gril
Alternative Title :Brand image Ancho Mexican Gril
Creator :Νικολοπούλου, Μαρία
Contributor :Σταθακόπουλος, Βλάσιος (Επιβλέπων καθηγητής)
Αργουσλίδης, Παρασκευάς (Εξεταστής)
Σκαρμέας, Διονύσιος (Εξεταστής)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Degree granting institution)
Type :Text
Extent :62σ.
Language :el
Identifier :http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=10312
Abstract :Σκοπός της έρευνας είναι η μελέτη της επίδρασης των σημαντικότερων διαστάσεων της εικόνας της μάρκας της αλυσίδας εστιατορίων Ancho Mexican Grill. Για να πραγματοποιηθεί η μελέτη θα μετρηθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα της μάρκας καθώς και οι συνέπειες που προκύπτουν από αυτή. Μέσω βιβλιογραφικής μελέτης δημιουργήθηκε η βιβλιογραφική επισκόπηση και το θεωρητικό μοντέλο και συνεπώς το ερευνητικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχθηκαν οι ερευνητικές υποθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Ξεκινώντας με το θεωρητικό κομμάτι της έρευνας, γίνεται βιβλιογραφική προσέγγιση του ζητήματος ώστε να γίνει κατανόηση τόσο των εννοιών που χρησιμοποιήθηκαν όσο και των λόγων για τους οποίους οι έννοιες αυτές φαίνονται να επηρεάζουν την εικόνα της μάρκας. Επίσης, γίνεται βιβλιογραφική αναφορά και στις συνέπειες που έχει η εικόνα της μάρκας προς τις στάσεις και τις συμπεριφορές των πελατών των καταστημάτων. Εν συντομία, οι έννοιες που παρουσιάζονται είναι η επωνυμία και η εικόνα της μάρκας, η αντιληπτή ποιότητα, η αντιληπτή αξία, προσωπικό και εξυπηρέτηση, περιβάλλον και ατμόσφαιρα καταστήματος, ικανοποίηση, τοποθεσία καταστήματος, πιστότητα και πρόθεση σύστασης από στόμα σε στόμα (word-of-mouth). Ακολουθούν τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας η οποία διεξήχθη ώστε να μετρηθούν οι μεταβλητές αυτές.
The research aims to study the effects of the most important dimensions of the Brand Image of the Ancho Mexican Grill chain restaurants . In order to carry out the research, the factors that influence the image of the brand as well as the consequences from it will be measured. The bibliographic overview and the theoretical model were based on a bibliographic study and as a result the research framework and the research hypotheses were created which were used to derive results.Starting with the theoretical part of the research, through the bibliographic approach we understand the variables and the reasons why they seem to influence the Brand Image of a restaurant.Also, bibliographic reference is made to the consequences of the Image of the brand towards the attitudes and behaviors of the customers. Briefly, the concepts presented are brand and brand image, perceived quality, perceived value, staff and service, environment and atmosphere, satisfaction, location, loyalty and word-of-mouth.The second parts follows with the results of the research which was conducted in order to measurethe variables.
Subject :Εικόνα μάρκας
Εστιατόριο
Εστίαση
Αλυσίδα εστιατορίων
Brand image
Restaurant
Chain restaurants
Date Available :2023-04-03 22:28:54
Date Issued :2023
Date Submitted :2023-04-03 22:28:54
Access Rights :Free access
Licence :

File: Nikolopoulou_2023.pdf

Type: application/pdf