ΠΥΞΙΔΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο
και Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Συλλογές :

Τίτλος :Εισαγωγή προϊόντων σοκολάτας από την εταιρεία ΣΑΡΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.
Δημιουργός :Σαρλάς, Βασίλειος
Συντελεστής :Ήντουνας, Κωνσταντίνος (Επιβλέπων καθηγητής)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Degree granting institution)
Τύπος :Text
Σημείωση :Η εργασία περιέχει παράρτημα και βιβλιογραφικές αναφορές
Φυσική περιγραφή :85σ.
Γλώσσα :el
Αναγνωριστικό :http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=9143
Περίληψη :Στόχος της Διπλωματικής Εργασίας αυτής αποτελεί η ανάλυση του περιβάλλοντος στην αγορά σοκολάτας, καθώς και η εισαγωγή τους στην επιχείρηση. Ακόμη η εργασία διερευνά την στρατηγική μάρκετινγκ για την εισαγωγή προϊόντων σοκολάτας, λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές μεταβλητές του μάρκετινγκ. Στα πλαίσια της εργασίας εξετάζεται συγκεκριμένη εταιρεία (ΣΑΡΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.), η οποία αναπτύσσει χρόνια επιχειρηματική δραστηριότητα, σε τομείς όμως που διαφοροποιούνται από την σοκολατοποιία. Αναλύοντας το περιβάλλον εντός του οποίου καλείται να προσαρμοστεί η επιχείρηση, διαπιστώνεται η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, έτσι ώστε να εδραιωθεί στην αγορά σοκολάτας προσφέροντας διαφοροποιημένα προϊόντα και αξιοποιώντας την εμπειρία που διαθέτει ήδη από την πολύχρονη δραστηριοποίηση στον κλάδο του εμπορίου. Σχετικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποιείται, αρχικά γίνεται βιβλιογραφική αναζήτηση σε επιστημονικά περιοδικά και σχετικά συγγράμματα, πάνω σε ζητήματα μάρκετινγκ. Ακόμη, δίνεται έμφαση σε σχετικές μελέτες που αφορούν το περιβάλλον δραστηριοποίησης του οργανισμού, όπως για παράδειγμα είναι οι μελέτες που σχετίζονται με τον κλάδο της σοκολατοποιίας. Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικός όγκος πληροφοριών αντλείται από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, καθώς μέσω αυτής παρέχεται ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα της επιχείρησης, αλλά και άλλες πληροφορίες όπως είναι τα οικονομικά στοιχεία κτλ.
The aim of this Diploma Thesis is the analysis of the environment in the chocolate market, as well as their introduction to the company. The paper also explores the marketing strategy for the introduction of chocolate products, taking into account the key variables of marketing. In the context of the work, a specific company (SARLAS S.A) is examined, which develops chronic business activity, but in sectors that are differentiated from the chocolate industry. Analyzing the environment in which the company is called to adapt, it is identified the strategy that should be followed, so that it is established in the chocolate market by offering differentiated products and utilizing the experience it already has from many years of activity in the trade sector.Regarding the methodology used, initially a bibliographic search is done in scientific journals and related books, on marketing issues. In addition, emphasis is placed on relevant studies concerning the environment in which the body operates, such as studies related to the chocolate industry. Also, a particularly significant amount of information is obtained from the internet and specifically from the company's website, as it provides information about the company's products, but also other information such as financial data, etc.
Λέξη κλειδί :Σοκολάτα
Εσωτερικό περιβάλλον
Εξωτερικό περιβάλλον
Επιχειρηματίες
Σχέδιο μάρκετινγκ
Αξιολόγηση
Chocolate
Indoor environment
Outdoor environment
Entrepreneurs
Marketing plan
Evaluation
Διαθέσιμο από :2022-02-08 19:37:47
Ημερομηνία έκδοσης :05/12/2020
Ημερομηνία κατάθεσης :2022-02-08 19:37:47
Δικαιώματα χρήσης :Free access
Άδεια χρήσης :

Αρχείο: Sarlas_2021.pdf

Τύπος: application/pdf