PYXIDA Institutional Repository
and Digital Library
 Home
Collections :

Title :Επίδραση των παραγόντων της εξελικτικής ψυχολογίας στην υγιεινή διατροφική κατανάλωση
Alternative Title :The impact of evolutionary psychology factors in healthy eating consumption
Creator :Μαχαίρας, Παναγιώτης
Contributor :Μπάλτας, Γεώργιος (Επιβλέπων καθηγητής)
Δημητριάδης, Σέργιος (Εξεταστής)
Ρεπούσης, Παναγιώτης (Εξεταστής)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Degree granting institution)
Type :Text
Extent :57σ.
Language :el
Identifier :http://www.pyxida.aueb.gr/index.php?op=view_object&object_id=11177
Abstract :Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αφορά την εφαρμογή θεωριών της επιστήμης της εξελικτικής ψυχολογίας στην συμπεριφορά καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται η επίδραση ορισμένων παραγόντων της εξελικτικής ψυχολογίας στην υγιεινή διατροφική κατανάλωση του ελληνικού ενήλικου πληθυσμού. Οι παράγοντες της εξελικτικής ψυχολογίας, που αναλύονται στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία είναι η διατροφική νεοφοβία, η ευαισθησία στην διατροφική αηδία, ο προσανατολισμός στην διατροφική απόλαυση, η υιοθέτηση κοινωνικών κανόνων και η κοινωνικοοικονομική θέση κατά την αναπτυξιακή ηλικία.
The following thesis investigates the application of evolutionary psychology theories in consumer behaviour. More specifically, it studies the effect of certain factors of evolutionary psychology on healthy eating consumption in the Greek adult population. The factors of evolutionary psychology, which are analyzed in this thesis is food neophobia, food disgust sensitivity, food pleasure orientation, social norms espousal and socioeconomic status during developmental stages.
Subject :Συμπεριφορά καταναλωτή
Εξελικτική ψυχολογία
Υγιεινή διατροφική κατανάλωση
Consumer behaviour
Evolutionary psychology
Healthy eating consumption
Date Available :2024-03-25 21:36:54
Date Issued :22-03-2024
Date Submitted :2024-03-25 21:36:54
Access Rights :Free access
Licence :

File: Machairas_2024.pdf

Type: application/pdf